STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@kosorokgartner.si ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Gregor Košorok / 031 337 503
Brigita Babnik / 041 283 453
Jernej Gartner / 041 834 696

Najlepša hvala!
 

51 Parmova ulica
Ljubljana, 1000

003861236377

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

hiše / ALI JE LESENA HIŠA GOSPODARSKA IKONA

Objave

Objave in članki članov ekipe KošorokGartner v medijih

hiše / ALI JE LESENA HIŠA GOSPODARSKA IKONA

Gregor Košorok

Slovenija ima skoraj 60% svoje površine pokrite z gozdom. Govorimo o izredni naravni danosti, ki je dana le redkim državam po svetu. Ne izrabljanje tega potenciala v izobraževalne, turistične in gospodarske namene, pomeni ne zavedati se okolja v katerem živimo.

Les kot surovina raste sam od sebe in se stalno obnavlja. Za njegovo proizvodnjo ne potrebujemo tovarn. Celo nasprotno, gozdovi proizvajajo kisik, ki ga nujno potrebujemo za naše preživetje. Transport od gozdov do končnih uporabnikov je izredno kratek.

les v arhitekturi
V lesno-predelovalnem procesu je mogoča zaposlitev velikega števila ljudi z zelo različnimi profili izobrazbe.

Poraba primarne energije, da iz drevesa dobimo končni izdelek je v primerjavi z ostalimi materiali izredno nizka.  V samem postopku predelave ni odpadkov ampak samo ostanki, ki jih je mogoče uporabiti kot energent za ogrevanje. Les je mogoče obdelovati z rokami ali najzahtevnejšo računalniško tehnologijo. Les je lep, les je topel, les ima vonj – nova lesena hiša diši.

Glede na zgoraj zapisano lahko vsekakor trdimo, da se potenciala, ki leži pred našimi očmi, v Sloveniji ne zavedamo dovolj oz. ga ne znamo pametno izkoristiti.

Gradnja lesene arhitekture nedvomno pomeni korak v pravo smer. Pomeni prepoznati okolje v katerem živimo in ustvarjamo. Pomeni biti odgovoren do okolja in generacij, ki prihajajo za nami.

Lesena hiša zato nedvomno je gospodarska ikona, ki pa mora žal to šele postati!