STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@kosorokgartner.si ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Gregor Košorok / 031 337 503
Brigita Babnik / 041 283 453
Jernej Gartner / 041 834 696

Najlepša hvala!
 

51 Parmova ulica
Ljubljana, 1000

003861236377

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

KGA_MCiatros_NASLOVNA_01.jpg

Medicinski Center Iatros

energetska sanacija / prenova / notranja oprema

Lokacija: Parmova ulica, Ljubljana / Investitor: Iatros d.o.o. / Avtorji: G Kosorok, B Babnik, J Gartner / Projekt: 2013-2014 / Izvedba: 2014-2015 / Fotografije: Jernej Gartner

Uspešna realizacija energetske sanacije in prenove ima viden vpliv na bližnjo okolico, ki je do prenove veljala za degradiran urbani prostor, s prenovo pa je postala urejen in prepoznaven del mesta z lastno identiteto.

Energetsko saniran in prenovljen objekt dosega nizko-energijski razred.

Projekt Medicinskega centra Iatros predstavlja energetsko sanacijo in prenovo nekdanjih trgovskih prostorov za potrebe medicinskega centra, ki se ukvarja s proktologijo. Zaradi spremembe namembnosti obstoječih prostorov je bila potrebna kompletna prenova notranjosti, vključno z vsemi elektro in strojnimi inštalacijami. Objekt se po novem prezračuje s centralno prezračevalno napravo z rekuperacijo, s 86% deležem vračanja toplote. Sočasno je bila zaradi pomanjkljive izvedbe in dotrajanosti obstoječega objekta potrebna tudi kompletna prenova toplotnega ovoja. 

Primarno se ta nanaša na prenovo steklene fasade, kjer so bila obstoječa dvoslojna stekla zamenjana s troslojnimi. Z novimi toplotnoizolacijskimi pokrivnimi letvami tako toplotna prehodnost steklene fasade znaša U=0,9W/m²k. Dodatna toplotna izolacija na severni fasadi ter strehi zagotavljata, da se objekt po energetski sanaciji, glede energetske učinkovitosti, uvršča v nizko-energijski razred.


Zasnova notranjosti je jasna in preprosta.

Osrednji element prenovljenih prostorov predstavlja lesen kubus, ki se razteza preko obeh etaž. Znotraj kubusa se nahajajo vsi operativni in servisni prostori ter dvigalo, ki omogoča dostop v nadstropje tudi starejšim in gibalno oviranim osebam.

Programsko je objekt razdeljen na pritličje, kjer se nahajajo recepcija, servisni prostori ter prostori za zdravljenje bolnikov z inkontinenco in nadstropje, kjer se nahajajo čakalnica, štiri ambulante ter prostori za sterilizacijo. 


Pri prenovi je bila posebna pozornost namenjena detajlom in osvetlitvi.

Prostor, ki obdaja kubus je namenjen predvsem komunikacijam in čakalnici. Pri prenovi je bila posebna pozornost namenjena detajlom in osvetlitvi. Glavni cilj prenove je bilo ustvariti funkcionalen objekt, v katerem se bodo dobro počutili tako zaposleni, kot pacienti, ki obiskujejo medicinski center. Prepričani smo, da dober interier vpliva na ugodno počutje, zaradi česar je tudi obisk zdravnika za pacienta manj stresen, sam pregled pa hitreje in bolje opravljen.

V sklopu prenove je bila urejena tudi neposredna okolica objekta. Poleg novega tlakovanja in ureditve parkirnih prostorov je bilo pred objektom zasajenih tudi sedem novih dreves in urejena pritlična zasaditev iz Lonicere. Uspešna realizacija prenove ima viden vpliv na bližnjo okolico, ki je do prenove veljala za degradiran urbani prostor, s prenovo pa je postala urejen in prepoznaven del mesta z lastno identiteto. 


•••